Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК в Сливен

12 септември 2022 18:02,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 628
заседанието на Асоциацията по ВиК днес

Днес в Областната администрация Сливен се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация - Сливен” ООД. По закон Областният управител е председател на асоциацията.

Извънредното заседание бе председателствано от областния управител Минчо Афузов. Четирите общини от областта бяха представлявани от: Камен Костов, заместник-кмет на община Сливен, Нина Генчева, заместник-кмет на община Нова Загора, Шериф Куванджъ, заместник-кмет на община Котел и кмета на община Твърдица Атанас Атанасов. В заседанието взеха участие и експерти от Асоциацията по ВиК в област Сливен.

Прието бе решение за съгласуване на договор за възмездно доставяне на водни количества от „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД - гр. Бургас на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД. Договорът урежда отношенията между водните оператори на двете съседни области при доставянето на необходимите количества вода от язовир „Камчия“ до селата Пъдарево, Мокрен и военния полигон „Ново село“ чрез новоизградена водопроводна мрежа.

Прието бе и решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК- Сливен“ ООД за 2023 г.