» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев поздравява огнеборците от община Сливен с професионалния им празник

14 September 2022 11:35, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 1 year ago, number of readings: 430
Praznik na pojarnata

По случай професионалния празник на българските огнеборци, който по традиция се отбелязва днес, на 14 септември, кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен. В него сливенският градоначалник, от свое име и от името на жителите на общината, изказва благодарност към директора на пожарната служба комисар Владимир Демирев и колегите му, за денонощните усилия и готовността да бъдат в помощ на обществото.

„Трудна професия, но освен това и призвание до живот, което всеки от вас носи в сърцето си. В нелекото ви ежедневие ви пожелавам сила, борбен дух и мотивация, които да ви помагат в изпълнение на служебния ви дълг към обществото. Нека искрената благодарност и признателност на хората, които сте спасили от беда, бъде вашата най-висока отплата за самоотвержения труд и висок професионализъм“, пише още в поздравленията от кмета Радев.

Град Сливен заема достойно място в историята на пожарното дело в България. Съхранените в Държавен архив документи сочат, че непосредствено след Освобождението, на заседание на Градския управителен съвет от 30 октомври 1878 г., тогавашното ръководство на града осъзнава необходимостта от закупуване на най-необходимото оборудване за гасене на пожари. След осигуряване на пожарния инвентар, са назначени и четирима служители, които да боравят с него. С това се слага началото на организираната пожарна защита на града под Сините камъни.

 

Photos

Praznik na pojarnata