Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в СУ „Константин Константинов“

15 септември 2022 11:54, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 499
Стефан Радев - първокласници 15.09.2022

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри новата учебна година в СУ „Константин Константинов“ и въведе първокласници в класната стая. По традиция той подари на първите класове във всички училища табло-пътеводител "Сливенски буквар" с обекти от Сливен, започващи с всяка от буквите в азбуката.

 

В приветственото си слово на първия учебен ден кметът поздрави учители, родители и ученици, като пожела по-лека учебна година след пандемията. Той посъветва първокласниците да слушат своите учители, защото те са най-големите им приятели, които ги водят по пътя на знанието.

 

„Ученици, днес вървите по пътя към познанието в една нова среда и нови възможности на технологиите, които не всички поколения преди вас са имали. Възползвайте се от тях, търсете знания и се образовайте, защото един ден ще разберете, че това е била най-добрата инвестиция за вашето бъдеще“, каза той.

 

От своя страна директорът на училището Весела Паскалева изрази надежда, че годината ще бъде по-успешна за всички.

 

„Чудесно е, че училищният двор е пълен и зареден с положителна енергия. Днес е светъл ден и първокласниците са неговият символ. На децата, които прекрачват за първи път прага на училището, пожелавам едно невероятно приключение, в което ние ще ги посрещнем с любов. Спътник ще им бъдат науката, литературата, изкуството, технологиите и прекрасните ни колеги“, каза Паскалева. Тя пожела на дванадесетокласниците да вземат верните решения, които ще имат голяма роля за живота им занапред.

Тържеството започна с посрещане на знамето на училището и издигане националното знаме. След официалните поздравления със свои музикални изпълнения се включиха деца от различни класове. Първокласниците получиха ключа на знанието от по-големите. Бяха поднесени цветя на паметника на училищния патрон.

Ученическият съвет от училище „Константин Константинов“ организира днес акция по събиране на средства за пострадалите от наводненията карловски села, в която се включиха родители, учители и гости на тържеството по повод първия учебен ден.

Снимки

първокласници Сливен 2022Стефан Радев - пътеводител буквар Стефан Радев - пътеводител буквар Стефан Радев 11 СУпърви учебен ден 11 СУ Сливен Пепа Чиликова 1 учебен ден 2022знаме 11 СУ Сливентанц 11 СУ Сливентанц 11 СУ Сливенцветя паметник 11 СУ Сливен11 СУ