Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прессъобщение

05 септември 2007 15:39, Administrator (Sliven.NET)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 16 години, брой четения: 1785

Ръководството на „В и К”-Сливен е разтревожено от факта, че почти всеки ден строителни фирми, изграждащи обекти на територията на Сливен и сливенска област, прекъсват водопроводите на дружеството. Нарушаването на подземните комуникации води до големи загуби на вода и създава дискомфорт на гражданите. На 31 август, при извършване на изкопни работи, багер на „Марица-изток” прекъсна съвсем нов водопровод на „В и К”-Сливен. Големи проблеми на 11 август създаде прекъсването на водопровода на ул.”Лъдженска”, до търговския дом „Добри Желязков” в Сливен. Възстановяването на водопроводите отнема много време и средства на дружеството, които не могат да се покрият от налаганите на нарушителите санкции. Водопроводната мрежа в Сливен и региона е твърде стара и често пъти, за да се отстранят авариите, е необходимо да се спира водата не само на съответната улица, но и на целия район.

„В и К”-Сливен за пореден път се обръща към строителните предприемачи, с молба да съгласуват предварително проектите и действията си с ръководството на дружеството. Преди да започнат строителните работи, е необходимо специалисти на „В и К” да проверят на място къде преминават водоснабдителните комуникации, за да се съобразят действията на строителите с тях. Подземният кадастър, с който разполага община Сливен, дава представа за местонахождението на водопроводите с възможно отклонение от 50-60 см, поради което грешките при изкопните работи са често явление.

Водоснабдителното дружество разчита и на съдействието на гражданите, за подаване на навременни сигнали за възникнали в жилищните им квартали аварии. Това ще спомогне за предотвратяване на разхищенията на вода в сушавата и безводна година.