Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Найденов ще предложи мерки за следене на цените на храните

02 март 2011 15:34,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1124
снимка

На 2 февруари 2011 г. в областна администрация се получи информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” относно контрола за движението на цените на храните и договорните отношения по веригата производител – преработвател – търговец.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще предложи пакет от мерки на Министерски съвет, с които да се следи движението на цените на храните и договорните отношения по веригата производител – преработвател – търговец. Необходимо е да има механизми за наблюдение и ако се налага намеса, там където нещата излязат извън приетите норми, каза министърът. Скокът на цените е световна тенденция, не само в България. При формирането на цените на храните, влияят много фактори, като цената на петрола, на енергоизточниците и на суровините.

Министър Найденов допълни, че е възможно министър- председателят да има инструментариум, с който да може да бъде следен този процес, и при отклонение ако се наложи ще има санкции. Той допълни, че има повишаване на цените, но е важно да има звено, което да ги наблюдава.