Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен предоставя над 50 хиляди декара на животновъдите в района за пасища

17 септември 2022 14:15, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 468
Стефан Радев изложение животновъди 2022

Община Сливен предоставя над 50 хиляди декара на животновъдите в района за пасища и ще продължи с политиката си за подпомагане на този отрасъл с каквото може. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев по време на откриването на 16-то издание на Националното изложение по животновъдство, което се провежда край Сливен. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Кметът подчерта, че трудната, но благородна дейност на животновъдите има дълбоки корени в сливенския регион..

„Щастлив съм, че Сливен е притегателно място за елита в българското животновъдство, за най-голямото събитие от този характер в България. Искам да поздравя всички участници и да ги уверя, че животновъдството за нас винаги ще бъде традиционен отрасъл на нашата икономика и винаги ще полагаме грижи за него", допълни Стефан Радев.

Служебният зам.-министър на земеделието Крум Неделков и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов откриха изложението. По-късно официалните лица връчиха награди на най-класните животни от различни видове и породи.

Събитието събира български фермери и животновъди от цялата страна, които представят богатото разнообразие на породи селскостопански животни, отглеждани в България, както и всички основни български породи. Участват над 550 елитни български животни.

Снимки

Крум Неделков - изложение животни Сливен 2022Георги Йорданов и Крум НеделковИзложение животни Сливен 2022Стефан Радев - изложение животни Сливен 2022Изложение животни Сливен 2022Изложение животни Сливен 2022Сливен Изложение животни Сливен 2022Изложение животни Сливен 20022