Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе гост на Националното изложение по животновъдство

18 септември 2022 17:56, Димитър Милков (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 279
Минчо Афузов по време на официалното откриване на Националното животновъдно изложение

На 16 и 17 септември край Сливенските минерални бани се проведе XVI-то Национално изложение по животновъдство, организирано от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Най-голямото събитие в сектора се превърна в истински празник за българските фермери и животновъди, които демонстрираха постиженията си в селекцията на елитни животни и породи.

Изложението бе официалното открито от заместник-министъра на земеделието Крум Неделков, областния управител на област Сливен Минчо Афузов и кмета на община Сливен Стефан Радев. Сред официалните гости бяха още: Деница Димчева – директор на дирекция “Животновъдство” в Министерството на земеделието, председателят на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов, проф. Димитър Панайотов от Тракийския университет - Стара Загора, директорът на Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ Корнелий Желязков, директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов.

В обръщението си към организаторите, участниците и публиката областният управител Минчо Афузов изтъкна високите постижения на сектор "Животновъдство", въпреки големите трудности и предизвикателства през последните няколко години.

"За XVI пореден път на това прекрасно място до град Сливен се провежда най-важното животновъдно събитие на България. Знаем, че периодът, в който живеем, не е лесен за целия земеделски сектор, и особено за животновъдството. За съжаление, огромната поредица от кризи, която ни затиска, прави дейността и оцеляването на развъдните организации и на преработвателите доста сложни. Затова искам искрено да ви благодаря за усилията, които полагате. И да ви уверя, че държавата прави всичко възможно да подобри условията, в които работите, и за преодоляването на кризите, които ни застигат. Надявам се догодина да се радваме на още по-добри резултати от вашия професионализъм и упорит труд", каза пред присъстващите Минчо Афузов.

В XVI-то Национално изложение по животновъдство взеха участие фермери от цялата страна с над 550 елитни животни.

Снимки

откриването на изложението