Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българският ансамбъл спечели втори златен медал от Световното първенство

18 септември 2022 18:03, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 148
Ансамбълът на България представя съчетанието с 3 с ленти и 2 топки на 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика в София, 18 септември 2022 г.

Българският ансамбъл спечели златен медал във финала с три ленти и две топки на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столичната зала "Арена - Армеец".

На финала с пет обръча българките завършиха осми.

Това е втори златен медал на българския ансамбъл от Световното първенство в София.

По-рано българките спечелиха златния медал в многобоя и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024.

След златото в многобоя, което гарантира и олимпийска квота за нашите момичета, българският ансамбъл в състав Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева днес извоюва и титлата и на 2 топки и 3 ленти.

Момичетата на Весела Димитрова оставиха бързо зад гърба си осмото място във финала на пет обръча по-рано през деня, като се представиха блестящо и с оценка от 33.300 триумфираха със златното отличие. Със среброто се поздрави отборът на Италия, а бронзът отиде за Азербайджан.

Така - със златото на 2 топки и 3 ленти, България приключи по блестящ начин участието си на шампионата на планетата, след като Стилияна Николова грабна четири медала - три сребърни (на уредите) и един бронзов (в многобоя), в индивидуалното състезание, а ансамбълът ни ликува с две титли.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС