Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща по проблемите на пътя Сливен – Елена се проведе в Областна администрация Сливен

19 септември 2022 16:21,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 404
срещата днес

Днес в Областната администрация се проведе среща с главен инспектор Илиян Николов, началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Сливен, по повод тежкото състояние на пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката между Агликина поляна и село Стара река.

В срещата участваха областният управител Минчо Афузов и заместник-областният управител Антоний Андонов. Те изразиха категоричната позиция на Областна администрация, че в спешен порядък трябва да се приложат предвидените законови мерки за осигуряване на максимална пътна безопасност в сливенския участък на път II – 53. За целта ще бъдат сезирани всички институции, фирми и органи, включително правораздавателните, имащи отношение към безопасното преминаване през този участък. Това е наложително, за да се ускорят процедурите и практическите действия по ремонт, подготовка и поддръжка на пътя през зимния сезон.

Друга актуална тема на разговор бе състоянието на уличните настилки след ремонтите на ВиК Сливен. Участниците в срещата бяха единодушни, че разкопаните и неасфалтирани улични платна са сериозна предпоставка за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия. „Всички ние сме свидетели на това, че има незасипани добре участъци, има и неположен асфалт, а времето за улични ремонти изтича. Обезпокоени сме, че асфалтирането по проекта за водния цикъл на Сливен и квартал „Речица“ се бави и няма да приключи до настъпването на зимния сезон“, коментира областният управител Минчо Афузов. „Като Областна администрация ще използваме целия си ресурс, всички свои правомощия за подобряване на пътната инфраструктура и за гарантиране безопасността и правата на гражданите“, подчерта той.