Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивайло Енев: Няма развитие без качествено образование

22 септември 2022 13:24, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди около 1 година, брой четения: 686
-------

За да има ускорено социално – икономическо развитие и модерно общество, утвърдените политики в образованието трябва да продължат. Няма развитие без качествено образование и ние в ГЕРБ и СДС го осъзнаваме ясно. Това заяви кандидатът за народен представител от листата под номер 24 за МИР Сливен Ивайло Енев. ГЕРБ и СДС трябва да поемат отново управлението на страната, защото в момента цари пълен хаос и несигурност. Най-голямата партия в България - ГЕРБ, част от Европейската народна партия в ЕП, е единственият политически субект, който може да внесе стабилност и сигурност за българските граждани, категоричен е Енев.

„За нас образованието е стратегически и национален приоритет. Вярваме, че България ще бъде икономически развита страна с модерно, проспериращо и хармонично общество, само ако превърнем образованието в устойчив управленски и бюджетен приоритет. Вярвам също, че добрият и мотивиран учител е най-важният фактор за качествено образование. Равният достъп до качествено образование осигурява именно това- мотивирани и подготвени учители, независимо от териториалното разположение, профила и вида на образователната институция. ГЕРБ заявихме това още преди пет години, поехме ангажимент за удвояване на възнагражденията и го изпълнихме. През следващите години се ангажираме да затвърдим бюджетния и политически избор да инвестираме в учители и да повишаваме привлекателността на учителската професия“, каза още Ивайло Енев.

„Ще бъде утвърдена политиката за инвестиции в образованието. Учителските заплати ще се поддържат на равнище от над 125% спрямо средното за страната възнаграждение, защото само така може да бъдат мотивирани и бъдещите млади специалисти в образователната сфера. В програмата на ГЕРБ и СДС по отношение на образованието ще се наблегне на надграждане на постигнатите цели и успешни практики от отминалия мандат. Продължаваме да инвестираме в образованието и да надграждаме постигнатото“, каза още Ивайло Енев и допълни, че ГЕРБ се ангажира да увеличи средните възнаграждения и на непедагогическия персонал в детските градини, училищата и във висшите училища до минимум средната заплата за страната.

„Инвестирането в нови технологии и модерна образователна среда ще продължи с изграждането на STEM центрове във всяко училище. Ще продължим и с усилията за стимулиране и модернизиране на професионалното образование, да инвестираме приоритетно в създаването на условия за приобщаване на всяко едно дете в образователната система, както и да инвестираме приоритетно в електронизация на обучението, спортни игрища, кабинети и достъпна архитектурна среда в образователните институции, саниране, ученически общежития“, обяви кандидатът за народен представител.

На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.