Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

17 семейства от село Богдан са поискали да живеят във фургони

22 септември 2022 14:48, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 165
Последствия от наводнението в село Богдан

17 семейства от наводненото карловско село Богдан са поискали да живеят във фургони. Доставянето им ще започне от утре.

Една къща подлежи на събаряне, съобщи инж. Щерю Щерев по Нова тв. Той е от комисията, която започна обследване на разрушените от наводнението къщи. Поне 10 дни ще продължи проверката, която ще каже кои сгради трябва да се бутнат, защото са опасни за живеене.

До момента проверката, която започна сутринта, показва, че една къща в Богдан трябва да се събори, а две да се укрепят основно. В къщата, която трябва да се събори, живеят трима души. Те бяха изключително разстроени от новината и признаха, че няма как да изградят нов дом, разчитат на помощ от държавата.

Военнослужещи от Българската армия продължават да помагат и в празничния ден на хората, пострадали от наводнението в община Карлово, съобщиха от Министерство на отбраната. В селата Каравелово и Богдан днес 95 военнослужещи от Сухопътните войски отстраняват щетите, причинени от водното бедствие в обществени сгради и частни домове на самотни хора. На жителите на с. Богдан помагат и 40 военнослужещи от авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили.

От началото на бедствието в община Карлово военнослужещите от Българската армия са до пострадалите в усилията им да възстановят домовете си и разрушената инфраструктура.

Източник: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/17-semeystva-ot-selo-bogdan-sa-poiskali-da-zhiveyat-vav-furgoni
Снимка: Министерство на отбраната