Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ - Сливен се включи в церемонията по случай 114-тата годишнина от Независимостта на България

22 септември 2022 20:19, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 131
-------

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен за предстоящите парламентарни избори Десислава Танева и кандидати за народни представители се включиха в общоградската церемония по случай 114-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че 22 септември е тържество на българската държавност. „Единият от уроците, които ни дава историята е, че свободата и независимостта не са даденост и за тях трябва да се полагат непрекъснати усилия. През следващите 10 години България я сполетяват две национални катастрофи заради слабо политическо лидерство и нерешителни политици. Това е един от големите уроци на историята. Вторият урок, който ни дава този ден е, че българите, нашият народ, могат да постигнат всички свои цели. Няма връх, който да не можем да покорим. Когато работим упорито, заедно, когато търсим съгласие и намираме верните решения, няма невъзможно за българския народ. Убеден съм, че с уроците от историята, ще вървим уверено напред“, каза Стефан Радев.

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха кметът на града Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ГЕРБ, кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС, членове на партията, представители на държавни учреждения, учебни заведения, културни институти и граждани.

Програмата за честване на 22 септември - Ден на независимостта на България, продължи с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен.

Организатори на събитието са Община Сливен и Центърът за подготовка на специалисти

Снимки

-----------------------------------------------------------------