Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен се включи в честванията за Деня на Независимостта

23 септември 2022 13:26,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 406
честването на Деня на Независимостта на България на пл. "Хаджи Димитър"

Областна администрация се включи в общоградското честване на Деня на Независимостта на България площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Честването бе организирано от Военно формирование 22 220 и Община Сливен. В него взеха участие представители на държавни, образователни и културни институции, Сливенска митрополия, лидери на политически сили и кандидати за народни представители, граждани.

Тържеството започна с военен ритуал и слово за празника на кмета на Сливен Стефан Радев. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха положени венци и цветя на признателност към дейците на Възраждането, Съединението и Независимостта на България.

В официалното честване на празника взе участие заместник-областният управител Антоний Андонов, който поднесе венец от името на Областна администрация Сливен.

На състоялата се по-късно традиционна Среща на старите сливенски родове бе връчен поздравителен адрес от името на областния управител Минчо Афузов.

„За мен е изключителна чест и привилегия да ви приветствам с поредния празник на сливенския дух, на сливенския ген, на сливенските корени, предизвикващи гордост и респект у всеки, докоснал се до историята, личностите и постиженията на Града под Сините камъни! Сливен е необикновен град, вдъхновител и съзидател на немалка част от общобългарската ни история. Град, втъкал енергията и духовността си в първите пориви на Българското Възраждане, в църковно-народните и освободителните борби, в културния и икономически подем преди Освобождението, в следосвобожденските събития, утвърдили българската държавност, в строителството на съвременна България. Нека продължаваме да пазим достолепието и традициите на нашия град, да влагаме усилията, труда и обичта си в неговото достойно утре!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.