Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Специализирана полицейска операция се провежда в момента в град Твърдица

28 септември 2022 16:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 268
Специализирана полицейска операция се провежда в момента в град Твърдица

Екипи на РУ-Твърдица, сектор „Специални тактически действия” и НАП –Бургас извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси на територията на град Твърдица. Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите.

Операцията стартира малко след 9 часа тази сутрин. Проверени са 3 обекти- магазини за хранителни и други стоки. В два от обектите са установени нередности с документацията и касовите апарати, за което е взето отношение от служителите на НАП. От тези два обекта полицейските служители са иззели тетрадки с имена и суми, които според собствениците на магазините са за продажба на стоки на вересия. По тези случаи са образувани проверки за установяване на съпричастност към извършване на престъпление, свързано с изборното законодателство. Извършва се проверка за изясняване на придобита информация за купуване на гласове в ромския квартал на Твърдица.

На входа и изхода на града са изградени контролно пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските служители проверяват за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества, и други нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са констатирани над 20 нарушения. Проверките продължават.

Днес операция се провеждат и на територията на село Селиминово. Извършват се проверки по Закона за движение по пътищата, търговски и други обекти. Работи се по събиране на информация за евентуални нарушения на изборното законодателство.

Подобна операция беше проведена вчера на територията на РУ-Котел. Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, опазване на горите и пресичане на престъпления против политическите права на гражданите. Полицейски служители на РУ-Котел, съвместно с екипи на НАП-Бургас и РДГ-Сливен са извършили проверки в търговски обекти, заложни къщи, бързи кредити и заведения. Установени са 5 случая на незаконно добита дървесина. От един обект е иззета тетрадка с имена и парични суми, за което е образувана проверка за установяване на нарушения, свързани с изборните права на гражданите. Съставени са 13 протокола за предупреждение по ЗМВР на лица за отговорността им във връзка с нарушаване на чл. 167 от НК.

Проверени са общо 209 лица и 153 превозни средства. Констатирани са 37 нарушения на ЗДвП, за което са съставени актове и фишове.

Снимки

Специализирана полицейска операция се провежда в момента в град ТвърдицаСпециализирана полицейска операция се провежда в момента в град ТвърдицаСпециализирана полицейска операция се провежда в момента в град Твърдица