Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Минчо Афузов: Осигурили сме възможност на хората да гласуват спокойно

28 септември 2022 17:58,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 308
пресконференцията днес, снимка: БТА

Пресконференция на областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов се състоя днес в Сливен. Основна тема на пресконференцията бе участието на Областна администрация в подготовката и провеждането на парламентарните избори на 2 октомври.

„Областна администрация Сливен изпълнява изключително добросъвестно и отговорно ангажиментите си по превенция на изборните нарушения и организационно-техническата подготовка на изборите“, подчерта на пресконференцията Минчо Афузов. Той информира, че през последния месец са проведени поредица от работни срещи с всички институции и фирми, имащи отношение към провеждането на прозрачни и честни избори: Областната дирекция на МВР, Окръжна и Районна прокуратура, ДАНС, Криминална и Охранителна полиция, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, фирма „Информационно обслужване“. Осъществявана е динамична комуникация с Районната избирателна комисия, с кметовете и секретарите на общини, с директорите на горски стопанства на територията на област Сливен и с Регионалното управление на образованието.

От страна на Областна администрация са поискани допълнителни мерки срещу купуването на гласове и опитите за изкривяване на вота чрез нерегламентирано влияние върху избирателите. Сред тези мерки са: проверка на списъците за предоставяне на дърва за огрев за социално слаби граждани, особено в малките населени места, съставяне на предупредителни протоколи на лица с установено съучастие в изборни нарушения, инструктиране на кметовете и директорите на учебни заведения да следват стриктно правомощията си по време на изборите.

Областният управител призова медиите, а чрез тях и гражданите, да подават до РИК, органите на реда и Областна администрация всички сигнали за нарушения по време на изборния процес. „Ние много искаме на тези избори да излязат колкото се може повече хора и да гласуват с разума и сърцето си“, изтъкна още г-н Афузов.

На пресконференцията бяха коментирани още изпълнението на асфалтовите работи по водния цикъл на град Сливен, завършването на пречиствателната станция за питейни води, продажбата на сградния фонд на бившата Белодробна болница и др.