Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 400 състезатели се включиха в Международния турнир Diana Cup и Държавното първенство по спортни танци в Ямбол

28 септември 2022 20:54, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 441
...............................................

Едгард Маркос и Алина Новак от Полша спечелиха титлата от международния турнир по спортни танци Diana Cup 2022г. в категорията над 19-годишна възраст. Състезанието се проведе на 24 и 25 септември в спортна зала „Диана“, като участие в него над 230 танцьори от различни части на света.

На втора позиция остана двойката от Словения Винченцо Чуанезе и Анна Екарт. Третото място завоюваха двойката от България Димитър Дросев и Паула-Ева Баканавичуте.

Журито бе съставено от световноизвестни международни професионалисти от Италия, Германия, Израел, Франция, Молдова, Полша, Словения, САЩ, Украйна, Румъния.

Ангел Свирков и Елена Калчева от Клуб по спортни танци Тандем гр. Ямбол станаха Държавни шампиони в категорията юноши младша възраст в латиноамерикански танци и многобой на провелото се паралелно с международния турнир Държавно първенство по спортни танци, отново в зала „Диана“.

В него се включиха над 180 състезатели от лицензирани спортни клубове в България. Категориите бяха разделени от 7 до 35-годишна възраст различни стилове танци, като латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой.

Държавни шампиони в категория сеньори латиноамерикански танци станаха Стефан Дончев и Лиляна Байлова от клуб по спортни танци Тандем Тунджа село Кукорево.

Източник: Пресцентър на община Ямбол

Снимки

.............................................................................................................................................