» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Над 400 състезатели се включиха в Международния турнир Diana Cup и Държавното първенство по спортни танци в Ямбол

28 September 2022 20:54, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 8 months ago, number of readings: 440
...............................................

Едгард Маркос и Алина Новак от Полша спечелиха титлата от международния турнир по спортни танци Diana Cup 2022г. в категорията над 19-годишна възраст. Състезанието се проведе на 24 и 25 септември в спортна зала „Диана“, като участие в него над 230 танцьори от различни части на света.

На втора позиция остана двойката от Словения Винченцо Чуанезе и Анна Екарт. Третото място завоюваха двойката от България Димитър Дросев и Паула-Ева Баканавичуте.

Журито бе съставено от световноизвестни международни професионалисти от Италия, Германия, Израел, Франция, Молдова, Полша, Словения, САЩ, Украйна, Румъния.

Ангел Свирков и Елена Калчева от Клуб по спортни танци Тандем гр. Ямбол станаха Държавни шампиони в категорията юноши младша възраст в латиноамерикански танци и многобой на провелото се паралелно с международния турнир Държавно първенство по спортни танци, отново в зала „Диана“.

В него се включиха над 180 състезатели от лицензирани спортни клубове в България. Категориите бяха разделени от 7 до 35-годишна възраст различни стилове танци, като латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой.

Държавни шампиони в категория сеньори латиноамерикански танци станаха Стефан Дончев и Лиляна Байлова от клуб по спортни танци Тандем Тунджа село Кукорево.

Източник: Пресцентър на община Ямбол

Photos

.............................................................................................................................................