Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обръщение на областния управител Минчо Афузов към избирателите от област Сливен

29 септември 2022 17:44,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 330
Минчо Афузов

Уважаеми съграждани,

Отново сме изправени пред избори. Те ще се проведат в условия на политическа нестабилност у нас и по света. Това са първите избори през последните 30 години, които ще бъдат съпътствани с угрозата от разрастващ се военен конфликт близо до нашите граници, ескалиращо политическо и военно напрежение в света, набираща скорост глобална инфлация – процеси, които не подминават и България. Прогнозите за трудна зима стават все по-реалистични, а разломите на българското общество все по-тежки.

Затова държавата ни се нуждае от стабилно правителство и отговорни лидери с ясни, твърди и недвусмислени позиции по въпросите на външнополитическата криза, борбата с инфлацията и корупцията, осигуряването на финансови буфери за подкрепа на българския бизнес и на неотложна помощ за българските домакинства през зимните месеци, от постигането на категоричен политически консенсус по най-значимите за оцеляването на нацията ни въпроси.

Досегашната спирала от избори у нас не доведе до промяна, а до поредна девалвация на политическата ни система, до поредни разочарования и нежелание на гражданите да участват в политическия процес. В него те не припознават своите нужди и приоритети, своите истински водачи. Това ясно личи в отказа на мнозинството от българите да гласуват, и дори да се информират за програмите и листите на кандидатите, които ще ги представляват в парламента.

На този фон, вегетирайки върху апатията на избирателите, няколко политически формации се готвят да овладеят лостовете за управление на държавата, изповядвайки порочната максима: „С малко, но завинаги“. За съжаление, тъкмо тези политически субекти, с поведението си, отблъснаха хората от политиката и изборите. В техен интерес е да намалят броя на гласуващите, за да увеличат своите изборни проценти и тежестта си в бъдещия парламент. Ако тази тяхна стратегия успее, едва ли може да се очаква нещо по-добро за управлението на държавата ни, за нейната независимост, за нейното бъдеще.

Уважаеми избиратели,

Намерете си добра причина да гласувате! Дали за личност или партия, дали срещу модел на управление и порочни практики - изберете за какво, и после - за кого да гласувате!

Не подценявайте правото и отговорността си да участвате в най-важния за управлението на държавата ни процес – изборите! От това кого ще изпратим в 48-то Народно събрание зависи не само разумното, справедливо и далновидно управление на България в условията на разрастваща се световна криза, но и нейното място в глобалния политически процес.

Не вярвайте на манипулативните гласове, че изборите нямат значение, че те са предрешени, че няма смисъл да се гласува и че „всички са маскари“. България има своите достойни и отговорни лидери и политици, и голяма част от тях са в листите с кандидати за 48-то Народно събрание. Упражнете своето конституционно право на избор, защото това е единственият демократичен път за промяна на политическото статукво и за по-добро управление на страната ни.

Призовавам ви да гласувате на 2 октомври!

И нека не забравяме, че както всеки човек, така и всеки народ сам кове съдбата си!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен