Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници решават за изграждането на бюст-паметник на Георги Данчев

06 октомври 2022 14:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 431
Pametnik_Georgy Dancgev

Сред точките, които местният парламент предстои да гласува на редовна сесия другия четвъртък, 13 октомври, е изграждането на бюст-паметник на Георги Данчев в Сливен. Искането е входирано до местния парламент от Ротари клуб-Сливен и Инициативен комитет от бивши служители на Окръжен народен съвет и Градски народен съвет-Сливен.

Георги Данчев е председател на Окръжния съвет в Сливен в периода 1965-1980 г. Той участва дейно в осъществяването на редица проекти, които превръщат Града под Сините камъни в по-добро място за живеене. Сред тях попадат язовир „Асеновец“, пътните връзки в селищната система, концертни и театрални зали, филиала на Техническия университет, летище „Бършен“.

През март тази година бяха чествани 100 години от рождението на големия сливналия. Сред множеството граждани, дошли да изразят своите почит и уважение, бяха кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Сливенският градоначалник подчерта, че личността на Георги Данчев ще остане недокосната от злободневието на новото време и пример за това, как човек трябва да работи за своя град и неговите жители. Това, по думите му, доказва, че хората имат чувствителност да оценяват другите, не с печата на времето, а с измерението на делата им. На поклонението тогава Стефан Радев увери още, че предложенията на инициативния комитет за поставяне на паметник на уважавания управленец, ще бъдат разгледани от Комисията по символиката и след нейно решение, ще се предприемат необходимите действия.