Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация предприема мерки за подобряване достъпа на трудно подвижни хора до здравни заведения

13 октомври 2022 14:14,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 352

Областна администрация подготвя писма до няколко институции по повод постъпили жалби на граждани с увреждания за проблемите, с които те се сблъскват при достъпа си до здравни заведения и сгради на институции в град Сливен.

Такова писмо ще бъде изпратено до Община Сливен, заради неработещия от дълго време асансьор в ДКЦ - 1. Сградата на "Диагностично – Консултативен център 1 – Сливен" е общинска собственост, а самото дружество също е общинско, с принципал Общинския съвет.

Подобни писма ще бъдат изпратени и до РЗИ, Комисията за защита от дискриминация, Комисията за защита на потребителите в Сливен, с цел проучване има ли и други здравни заведения, обслужващи голям поток от пациенти, които не са изпълнили задълженията си за достъпност на архитектурната среда по Закона за хората с увреждания.

При неизпълнение на мерките за достъп до здравните заведения, ще бъде сезирана Дирекция "Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството" при Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, която съгласно чл. 14, т. 2 от Устройствения правилник на Агенцията извършва проверки за спазването на правата на пациентите в лечебните заведения, както и Дирекция „Защита правата на пациентите“ в Министерството на здравеопазването.