Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Град Кермен чества двоен празник на Петковден

14 октомври 2022 14:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 402
Petkovden

Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община Сливен се стекоха в църквата „Света Петка“, където бе отслужена празнична Света литургия по повод празника на града. Денят е двойно по-значим за Кермен, тъй като днес храмов празник отбелязва и местната църква.

На празничния ден се проведе и церемония на градския площад. Там, пред паметника на загиналите във войните, дали живота си за Родината, бяха поднесени цветя на почит и признателност. Сред гостите, дошли да уважат празника, бе кметът Стефан Радев, който пожела на жителите и кмета на град Кермен Живко Жечев здраве, сполука, късмет и Света Петка да закриля семействата им.

„Като керменлийци имате много поводи за гордост. Паметникът, пред който сме изправени днес, е един от символите на българската храброст, саможертва и героизъм в борбата България днес да е свободна страна. Искам да поздравя Живко Жечев, за неговата активност като кмет на Кермен и стремежа му да превръща града във все по-добро място за живеене. Като Община сме подкрепяли редица негови инициативи, ще продължаваме и занапред“, увери Стефан Радев. От своя страна кметът на Кермен благодари за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, благодарение, на които детската градина в Кермен е изцяло обновена и посреща над 70 деца. Почистен и ремонтиран е и стадионът, който вече предлага необходимите условия за професионални тренировки.

Цветя пред паметника поднесоха още народният представител Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметове на населени места и кметски наместници, граждани и ученици.

След общоградската церемония се състоя награждаване на учениците, които се включиха в спортните игри по случай празника на града и на малчуганите от детската градина.

Тържественият концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ще започне вечерта от 18 ч.

По традиция, празничният ден ще завърши с народно веселие на площада.

Организатор на проявите е Кметството в Кермен, с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

 

Снимки

PetkovdenPetkovdenPetkovdenPetkovdenPetkovdenPetkovdenPetkovdenPetkovden