Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приветствие на областния управител Минчо Афузов по повод Деня на художниците

18 октомври 2022 09:39,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 301
Минчо Афузов

Скъпи художници от област Сливен,

За мен е изключителна чест да ви поздравя по повод вашия празник!

Да пресъздаващ света с четка – това е не само умение, а и дълбоко духовно занимание, философия и ерудиция, съкровено споделяне чрез багри и нюанси, чрез форми и пластични движения. За нас, зрителите, остават скрити търсенията, безсъниците, творческите трепети и перипетии. За нас са предназначени само завършените плодове на вашия съкровен и сложен труд - красотата, хармонията, посланията, емоцията, вложени във всяка от вашите творби.

Сливен е град с изключителни художествени традиции, град на имена като Димитър Добрович и Сирак Скитник, Стефан Егаров и Йордан Кювлиев, Добри Добрев и Русчо Симеонов, и още плеяда творци, оставили трайна диря в българската живопис. Тази традиция е жива и днес, обогатена от творческите търсения на съвременните сливенски художници и от най-младото поколение творци - учениците на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович". Нека не забравяме, че тази забележителна културна приемственост е част от най-ценният капитал на Сливен и на нашия регион.

От мое име и от името на Областна администрация Сливен изказвам най-дълбокото си уважение и признателност към всички вас и ви пожелавам преди всичко здраве, сили, вдъхновение, художествена дързост и много щастливи полети в полето на красотата и духовността!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен