Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приветствие на областния управител Минчо Афузов към лекарите от област Сливен

19 октомври 2022 11:06,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 352
Минчо Афузов

Уважаеми лекари,

За мен е особена чест да ви поздравя с вашия празник – Деня на свети Йоан Рилски Чудотворец!

Вие сте пазители на най-ценното – здравето на нацията, служители сте на най-хуманния дълг - към човешкия живот! Да си лекар е специално призвание и кауза, особено в тежки времена на изпитания, трусове в обществото, размиване на основни морални устои и ценности. Независимо от обстоятелствата, вие, сливенските лекарите, с всеотдайност и непоколебимост изпълнявате своя лекарски дълг и Хипократовата клетва, надвивате умората, болестите, тревогите, безсънието със силата на своя дух и професионализъм.

Сливен е град със силни лекарски традиции, започващи с делото на д-р Иван Селимински и д-р Георги Миркович и продължаващи със следващите поколения забележителни медици, допринесли за развитието на сливенското и националното здравеопазване, спасили хиляди човешки животи и дали на общността духовност и интелект, достойни за почит. Вие, уважаеми сливенски лекари, сте достойни техни наследници. И заслужавате пълната ни подкрепа и признание!

В деня на вашия празник искам да пожелая на вас и вашите семейства преди всичко здраве, сили, устойчив дух, неотклонна съпричастност и много лично щастие!

Носете с гордост и чест призванието Лекар!

Честит празник!

Минчо Афузов,

Областен управител на област Сливен