Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 500 участници ще се включат в Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“

21 октомври 2022 16:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 423
маратон - 1

Над 500 мъже и жени ще участват в седмото издание на Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“ на 22 октомври в Сливен. Атрактивното събитие е част от програмата на Сливен за Димитровден, празника на града. Основен организатор е фондация „Стария бряст“ с председател Стефан Стефанов, в партньорство с Община Сливен и дирекцията на Природен парк „Сините камъни“. Кметът Стефан Радев ще участва в награждаването на отличените бегачи.

„Хайдушки пътеки“ популяризира двигателната активност и здравословния начин на живот, но и дава възможност на участниците да видят най – красивите места на Сливен и природните богатства на Балкана. Трасетата преминават край емблематични места и символи от градската среда, продължават в планината край живописни местности, красиви пещери, планински върхове, крепостни останки, горски извори, стари хайдушки сборища. Целта на организаторите е да бъде привлечен интереса на участниците и те да се завърнат отново в Града под Сините камъни за нов маратон или като туристи.

И тази година са предвидени четири трасета с различни дължини, които участниците ще изберат според физическите си възможности и подготовка. Маратонът е с дължина на трасето от 42, 195 км, полумаратонът – 21,097 км и четвърт маратонът – 13 км. Стартът ще бъде даден в 8 часа в съботния ден, до Стария бряст в центъра на града. Всички ще потеглят заедно. Сред участниците има регистрирани граждани на различни държави от чужбина. Сред тях по – голямо ще е представителството на италиянците и на армейците от САЩ, които пребивават за обучение на полигона „Ново село“, съобщиха от фондация „Стария бряст“.

Четвъртото, най-късо трасе, е от 500 метра. За разлика от останалите, то не е в планината, а минава през пешеходната зона на Сливен. Предназначено е за деца и младежи до 17-годишна възраст. Те ще стартират от „Розова градина“ в 11 часа и ще финишират пред Стария бряст.

Награждаването ще започне в 17 часа, до Стария бряст.

Снимките са от архива на планинския маратон „Хайдушки пътеки“ - https://www.rebeltrails.oldelm.eu/gallery-2019/

Снимки

Всички участници, с изключение на децата, стартират от Стария бряст в центъра на СливенЕдинствено участниците в маратона /42,195 км/ финишират до Стария бряст