Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"УЧИЛИЩАТА С ИНОВАЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО"

24 октомври 2022 14:13, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди около 1 година, брой четения: 862
Снимка 1

На 21.10.2022 г. в НДК - София се проведе Национален форум "Училищата с иновации за бъдещето", организиран от Министерството на образованието и науката.

Сред главните акценти на форума бяха учителите, чийто стремеж към новаторство гради новите основи на бъдещето чрез креативност и дигитализация.

На официалната церемония бяха отличени иновативни учители от цялата страна. Сред тях бе и инж. Димитър Желев - учител по информатика и информационни технологии в СУ "Йордан Йовков" - Сливен. Той бе отличен за принос в развитието на съвременното образование с плакет и грамота, връчени от г-жа Мария Гайдарова - заместник-министър на образованието и науката.

СУ "Йордан Йовков" - Сливен е със статут на иновативно училище от 2018 година в областта на дигиталните технологии. Въведени са два нови предмета с нови учебни планове. За учениците от първи и втори клас "Въведение във визуалното програмиране" и за учениците от трети и четвърти клас "Визуално програмиране". В тях се прилага интерактивна и адаптивна обучителна система, проектен подход и "обучение чрез правене".

Креативен в мисленето си, г-н Димитър Желев успява да ангажира вниманието на своите ученици с актуални теми, свързани със съвременните дигитални технологии, провокирайки тяхното въображение и бързина.

Така под формата на игра децата научават много за света на компютърните технологии.

Неговата цел е да превърне учениците от само консуматори на технологии до нейни създатели.

Снимки

Снимка 2Снимка 4Снимка 3Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8