Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравление на областния управител Минчо Афузов по случай празника на град Сливен

26 октомври 2022 07:43,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 545
Минчо Афузов

Скъпи съграждани,

За мен е особена чест да ви поздравя с празника на нашия град - Димитровден.

Сливен е град с неоценим принос към историята и културата на България, дал на нацията ни будители и бунтовници, писатели и войводи, видни интелектуалци и далновидни предприемачи. Имената на тези забележителни личности и родолюбци са неотменима част от сливенската ни памет, пример и мяра, с които да измерваме себе си днес.

И макар да живеем в сложни времена на предизвикателства и промени, вярвам, че заедно ще успеем да съхраним достиженията и да върнем старата слава на Сливен като лидер в стопанския и духовен живот на България. Тази цел е постижима, но само с общата ни решимост, дързост, усилия и синовна обич към нашия град!

Скъпи сливналии,

Казват, че Сливен е необикновен град. Град, който привързва към себе си всеки, който дори за малко е подишал чистия му балкански въздух, опрял е поглед в скалните дипли на Сините камъни, поскитал е по старите сливенски сокаци, разходил се е по главната улица с красивите барокови фасади на Художествената галерия и Историческия музей или просто е усетил милувката на сливенския вятър. Нека останем все така привързани към нашия мъдър, достолепен, непокорен и неостаряващ град! Нека го носим в сърцата си, където и да ни отведат пътищата на живота.

В Деня на Сливен от сърце ви пожелавам преди всичко здраве, добруване, осъществени стремежи, мирни и щастливи дни!

Честит празник!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен