Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се тържествена сесия на Общински съвет-Сливен

26 октомври 2022 15:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 579
Sesiq

С внасяне на знамето на Общината в зала „Сливен“ днес започна 39-ата тържествена сесия на местния парламент. Тя е посветена на празника на Сливен – Димитровден.

Приветствие към всички отправи председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Той изрази увереност, че въпреки нелеките и трудни времена и множеството кризи в последно време, Сливен няма да забрави славното си и героично минало и ще устои на превратностите на времето.

„Всяка година, на Димитровден, си задаваме въпроса – успяхме ли да си свършим работата, за която сме избрани от нашите съграждани. Смятам, че с моите колеги от Общинския съвет се справихме добре. От началото на мандата през 2019 г., до момента сме приели над 1200 решения, съпътствани с дебати и различни гласувания, което е нормално. Но сред всички нас винаги оставал духът на разбирателството, уважението към опонента и към неговото различно мнение. Така ще е и занапред“, заяви още председателят Митев. Той благодари на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев и всички останали институции, с които местния парламент си партнира в изпълнение на дейността си.

По повод Димитровден приветствие от сцената на залата отправи и кметът Стефан Радев.

„Последните две години бяха трудни за нас и целия свят, който се изправи пред невиждани в новата ни история предизвикателства. Те промениха начина ни на живот и някои гледни точки. Това време ни даде и ценни уроци, че и най-сложната и тежка криза, може да се преодолее, тогава, когато една общност действа обединена и впрегне целия си потенциал, за решаване на дадена криза. Тогава нещата се получават и продължаваме напред, колкото и да е трудно“, посочи сливенският градоначалник. Той изрази съжаление, че настоящото трудно време, породено от серията от кризи, в което освен това се води и война, не дава много оптимизъм на отделните общности в страната.

„Силно вярвам, че обединени, отговорни и търсейки решенията за нашата община, ще успяваме във времето да намерим пътя напред. Ще го правим не само като отговор на кризите, но и с идеята, в която вярвам – че ще виждаме Сливен все по-проспериращ град, с модерна инфраструктура и съхранена природа. Вярвам, че град с вековни традиции, богата история и нашата гордост пред света, ще има добро бъдеще. За децата и внуците ни, които да растат тук свободни и щастливи. Зависи от всички нас!“, заяви в заключение Стефан Радев. Той отличи почетните граждани на Сливен и общината. Тази година това са доц. д-р Владимир Демирев, колоездачите Павел Шуманов и Евгений Балев и художникът Александър Дойчинов. Те получиха почетен знак с лента в цветовете на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

За висок професионализъм в работата и висока гражданска отговорност, със значки на Община Сливен бяха удостоени, служители на ОДМВР-Сливен, на пожарната, лекари, медицински сестри и доброволци.

Сред гостите в залата бяха народният представител Хатидже Георгиева, която също поздрави всички за Димитровден. Събитието уважиха още ресорните зам.-кметове и секретарят на община Сливен, зам.-областният управител Антоний Андонов, чуждестранните делегации, които в момента са на посещение в Сливен, директори и представители на институции в града.

В рамките на тържествената сесия новоизбраният общински съветник Наташа Пощова положи клетва. Тя ще заеме мястото на напусналия по лични причини общински съветник и един от председателите на местния парламент – Деян Дечев.

В прикачения по-долу файл се съдържат имената, длъжностите и институциите на удостоените със значка на Община Сливен:

 

Снимки

SesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiqSesiq

Файлове

Imena na otlichenite [188KB]

Microsoft Word Open XML Document