Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен на празничния Димитровден

26 октомври 2022 18:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 416
Dimitrovden

С издигането на националното знаме, знамето на Община Сливен и знамето на Европейския съюз започна официалната церемония на площад „Хаджи Димитър“ по повод празника на града Димитровден. Слово към жителите и гостите отправи кметът Стефан Радев.

„Във всички сфери на обществения и стопански живот, нашите предци са дали съществен принос за България, прославяли са нашия град по целия свят. В името на нашите славни предци, с нашата богата и достолепна история и традиции, с поглед обърнат към поколението след нас, нека да работим усърдно и сплотени за успеха на нашия Сливен. Да работим за това той да се превръща и да бъде модерен град, проспериращ, град, в който нашите деца и внуци растат свободни и щастливи, превръщат се в успешни млади хора. Вярвам, че това зависи от нас и заедно можем да постигнем всичко. Да си пожелаем здраве, мирни дни, успехи и Свети Димитър да ни закриля“, каза кметът.

Кметът поднесе венец пред паметника на Хаджи Димитър. Венци и цветя поднесоха още народният представител Хатидже Георгиева, от името на депутатите Десислава Танева и Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, от името на полк. Вачев – командир на Центъра за подготовка на специалисти, представители на институции, граждански сдружения, политически партии, ученици и граждани. Водосвет за здраве отслужи отец Евгени, а след церемонията се състоя концерт с участието на детски и младежки фолклорни колективи от Сливен.

Събитието се организира от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти – Сливен.

Снимки

DimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovdenDimitrovden