Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се работна среща за зимната подготовка в област Сливен

28 октомври 2022 16:21,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 435
работната среща

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за готовността на общините и институциите за зимния сезон.

В срещата взеха участие заместник-областният управител Антоний Андонов, директорът на Областно пътно управление инж. Митко Иванов, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Владимир Демирев, ресорните заместник-кметове и експерти от общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, началниците на сливенските клонове на ЕСО – ЕАД София и ЕВН ЕР Юг ЕАД, главният инженер на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ЕООД.

По време на работната среща общините, фирмите доставчици на ток и вода, пътните, аварийните и полицейските служби докладваха готовността си за работа при зимни условия и за обезпечаване нормалния живот на населението от област Сливен през зимата в няколко пункта: зимна поддръжка на пътната инфраструктура и наличност на снегопочистваща техника, обезпечаване на неотложната медицинска помощ в населените места, осигуряване на транспорт, горива и отопление за учебните, социални и здравни заведения, снабдяване на населението със стоки и услуги от първа необходимост, мерки за бързо отстраняване на аварии по електро- и водопреносната мрежи, финансова обезпеченост на общините за извършаване на аварийно-възстановителни работи и др.

Констатирано бе, че всички структури са създали необходимата организация, изготвили са планове за действие с комплекс от превантивни и аварийни мерки за справяне с тежки зимни ситуации и са осигурили съответния финансов ресурс за тяхното прилагане. Подчертано бе, че институциите и общините в област Сливен работят в добър синхрон и са натрупали значителен опит за справяне с критични ситуации.

От страна на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Сливен за пореден път бе акцентирано върху недобросъвестното поведение на водачи на МПС, които не спазват наложените ограничения и забрани по планинските пътища и често се налага да бъдат спасявани в преспите. Това понякога излага на недопустими рискове служителите на аварийно-спасителните служби и изисква неоправдан финансов ресурс. В тази връзка ще бъдат предприети сериозни мерки и ще се действа единствено според законовите разпоредби, решиха участниците в работната среща.

Друг дискутиран проблем бе забавилото се обезпечаване на населението от планинската част на област Сливен с дърва за огрев. Процесът ще бъде наблюдаван детайлно от всички оторизирани институции, за да се пресекат злоупотреби, категорични бяха участниците в работната среща.