Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздравява жителите на община Сливен с 1 ноември – Ден на народните будители

01 ноември 2022 07:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 344
1 noemvry

За мен е удоволствие да поздравя всички на един от най-знаковите български празници! Ден, в който отдаваме почит към народните ни будители, хората, които неуморно възраждаха с делата си българския национален дух и идентичност, жаждата за знание и утвърждаване на книжовността. Убеден съм, че няма българин, където и по света да се намира, който да не изпитва чувство на гордост и признателност към хората, посветили живота си в изследване и опазване на българщината, езика и богатата ни история. Такива родолюбиви българи има и днес. Можем да ги открием сред учителите и културните деятели, които вдъхновяват нас и децата ни, писатели, книжовници и просветители, будителите на днешното нелеко време.

Днес повече от всякога трябва да съхраняваме и разпалваме в себе си искрата на любопитството към света, към българската история и култура, защото те са основните стълбове, които ни определят и заявяват като нация пред целия свят!

Поклон пред будителите на Отечеството - Свети Кирил и Свети Методий, Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов и още много други, благодарение, на които днес България я има!

Честит празник!