Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За какво да се оглеждате при избора на геймърски компютър?

01 ноември 2022 10:26, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 701
За какво да се оглеждате при избора на геймърски компютър?

Дълго време сте обмисляли дали изобщо имате нужда от нов компютър, но най-накрая решението е взето и искате да си направите хубав подарък. Сигурни сме, че нямате търпение вече да е в дома ви и да предприемете нови гейминг приключения, но първо трябва да решите какво точно да закупите. Ако това е така, този материал е точно за вас!

Подбрали сме за вас полезни съвети, за да изберете най-подходящия компютър, като правите адекватно разграничение между различните видове компютри, които са налични на пазара. По този начин ще имате ясна представа за типа машина, на която можете да разчитате, и която ще ви предостави най-доброто гейминг изживяване.

Мозъкът на компютъра

Мнозина смятат, че процесорът се явява като мозъка на един компютър. Мощността му се изразява в GHz, като по-новите модели компютри разполагат с няколко ядра, които работят паралелно и изпълняват множество задачи и операции. За компютър, който основно ще се използва за игри се препоръчват процесорите Intel Core i5, i7 или i9 от най-новите поколения или новите процесори AMD. Разгледайте последните тенденции при геймърски компютри PCbuild, където ще откриете и най-новите процесори.

Видео карта

Обикновено видео картата представлява един от най-важните компоненти на компютъра, предназначен за игри. Те основно извършват изчисленията, свързани с графичното представяне на елементите, както 2D, така и 3D, и трябва винаги да присъстват в компютъра. За компютър за игри се препоръчва мощна видеокарта, предназначена, както за настолни компютри така и за гейминг лаптопи. Всяка година основните производители изненадват почитателите на игрите с нови модели, като ви съветваме да не купувате компоненти от преди повече от едно поколение. Титулярите при този вид компонент са NVIDIA GeForce и AMD Radeon. Изборът ви зависи от това какъв бюджет сте определили, но и двата производителя предлагат висококачествени продукти, които ще ви осигурят пълно гейминг приключение.

Памет

Тук може да говорим за два вида памет - RAM, която е краткосрочната памет на компютъра, където се въвеждат всички данни, които той използва за момента, както и за памет за съхранение, която е дългосрочната памет, където всички файлове, операционната система, игрите и приложенията се съхраняват.

Говорейки за геймърски компютър, ви съветваме да изберете RAM памет не по-малко от 8 GB, а като метод на съхранение – SSD диск. В комбинация със SSD обаче можете да закупите и механичен твърд диск за масово съхранение. Разгледайте наличните в онлайн магазина и се възползвайте от услугите на консултант, за да научите кой вариант е най-подходящ за вашите нужди. Може да се възползвате от PC конфигуратор и да създадете мечтания от вас геймърски компютър.

Операционна система

Платформите Linux и macOS се опитват да увеличат съвместимостта с най-новото поколение видео игри, но операционната система на Microsoft все още е на първо място по отношение на приспособимостта и качеството на игрите, както и от страна на софтуера и хардуера с периферни устройства. Гейминг периферията се предлага в различни варианти, като разбира се, и там има водещи брандове, с които сме сигурни, че всеки геймър е запознат, а това са – Razer, Cougar, Keychron.

Други компоненти

Има и други компоненти, които трябва да имате предвид, когато купувате компютър за игри, като звукова карта или аудио чип, за предпочитане с многоканална поддръжка, или захранване, което трябва да е съизмеримо с консумацията на енергия на компонентите. Трябва да изберете и подходяща кутия, тъй като предназначените за геймърски компютри имат своите специфични характеристики. Следващото нещо, за което трябва да помислите е охлаждането – ще заложите на обичайното охлаждане с вентилатори или на водно?

Избирайки следващия си геймърски компютър, е важно да планирате предварително точно какви ще бъдат вашите цели и какви игри предпочитате да играете. Не говорим само за сравняване между различните производители на конкретния компонент, а и за това кои са функциите, които вие самите цените най-много в своя компютър. Разгледайте внимателно подробностите, изброени в статията и проверете в сайта по-горе, или на място. Винаги се опитвайте да разберете какво ще ви трябва, независимо дали настолен компютър, или лаптоп.