Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

През цялата година може да се кандидатства по мярка 142 „Създаване на организации на производителите”

09 март 2011 11:35,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1240
Мирослав Найденов

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” по мярка 142 „Създаване на организации на производителите” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. /ПРСР/ може да се кандидатства през цялата година.

Към момента няма достатъчен интерес към мярка 142, информираха експертите и обясниха, че това се дължи на недостатъчното доверие между земеделските производители, които трябва да се сдружават, за да кандидатстват по нея. Мярката има за цел да насърчи създаването на организации на производители в земеделския сектор, като се подпомогне производството и доставките на висококачествени продукти, отговарящи на европейските стандарти и на пазарните изисквания. Тя дава възможност и за подпомогне на достъпът до пазара на малките и средните стопанства , съобщиха експертите.

На 14 март 2011 година се отваря прием за проекти по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” в частта за гарантираните бюджети. Собствениците им трябва да подготвят и да кандидатстват по мярката, ако искат да достигнат стандарти за качество и хигиена на Общността до края на 2011 г.