Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествен концерт за Деня на народните будители събра самодейци и хорови състави от Сливен

02 ноември 2022 11:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 533
Koncert

Тържествен концерт по повод 1 ноември, когато в цялата страна се провеждаха чествания за Деня на народните будители, се състоя в зала „Сливен“. Организаторите от пенсионерски клуб „Будители“, състоящ се предимно от бивши учители, се бяха постарали и превърнаха сцената на залата в празник на словото, музиката и доброто настроение.

Събитието, което премина под знака на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов, уважи кметът на община Сливен Стефан Радев. Той поздрави присъстващите с празника - един от най-знаковите български празници, както и за идеите и енергията, с които са подготвили концертната вечер.

„На този ден си даваме сметка колко горди се чувстваме с историята и хората, колосите, които през вековете водеха народа ни по пътя на познанието и осъзнаването. И до днес те остават пример за подражание и символ на възвишени и чисти стремежи. Нека почетем всички велики българи, които с делата си се посветиха на книжовността и другите, без чиито идеали нямаше да бъде извоювана свободата, църковната ни независимост и национална идентичност“, заяви още кметът. Той използва случая да благодари на учителите, хората, с които децата правят първите си крачки по пътя на знанието, които събуждат тяхното любопитство и им показват необятността на света.

„Да благодарим на хората на изкуството, писателите, творците, които допринесоха и с труда си продължават да обогатяват нашите език и култура и ни карат да мечтаем. Да благодарим на всички, които с труда си правят света, в който живеем, по-добър, особено във време на предизвикателства като днешното и ни карат да вярваме в утрешния ден!“.

От своя страна председателят на „Будители“ Иванка Калайджиева също приветства всички участници и гости, които уважиха дългоочакваното събитие.

Концертът продължи с изпълнения на Хор на учителите към клуб „Будители“, Вокална група от НЧ „Христо Ботев 1897“, ОУ „Христо Ботев“-Сливен и НЧ „Хаджи Димитър 1937“ в Сливен.

Събитието се проведе с подкрепата на Община Сливен.

Снимки

KoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncert