Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празничен концерт събра пенсионерските клубове от община Сливен

04 ноември 2022 15:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 804
Koncert

Празничен концерт в духа на Деня на народните будители, който по традиция бе отбелязан на 1 ноември, събра в зала „Сливен“ пенсионерски клубове от цялата община. Проявата е и по случай 200-години от рождението на Добри Чинтулов.

Гостите и участници в концерта бяха приветствани от кмета Стефан Радев, който уважи събитието.

„Преди броени дни отбелязахме един от най-значимите български празници – Деня на народните будители. Хората, които са пробудили българския народ за стремеж към свобода, към изявени културни постижения, към изкуството и духовния свят. Много събития през тази година бяха посветени на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов, чиято личност може би най-пълно олицетворява думата „будител“, като съдържание. Борец за национално просвещение и идентичност, той е един от най-пламенните будители, чийто песни звучат и днес със същата актуалност, както и тогава“, заяви от сцената на зала „Сливен“ Стефан Радев. Той благодари на организаторите и участниците за тяхната активност и творчество, посветени в опазване на българските традиции, като им пожела здраве и вяра. Сред гостите в залата бе и зам.-кметът Пепа Чиликова.

В празничната програма на концерта са включени изпълнения на 12 самодейни състава към пенсионерските клубове от община Сливен.

Организатор е Сдружение „Активен гражданин“, с подкрепата на Община Сливен.

 

 

Снимки

KoncertKoncertKoncert