Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на Областна администрация почете празника на сливенските служители на реда

07 ноември 2022 15:21,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 394
областният управител Минчо Афузов и зам.-областният управител Антоний Андонов на празника на полицията днес

С поднасяне на венци пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

8-ми ноември, Архангеловден, е отреден от Православната църква за честване на св. Архангел Михаил. През 1924 година, по инициатива на тогавашния софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов и по предложение на Светия синод и лично на митрополит Стефан, този ден е избран за празник на българската полиция, а свети Архангел Михаил - предводителят на небесното воинство, е посочен за покровител и патрон на българските служители на реда.

Сред гостите на празника на ОДМВР - Сливен днес бяха областният управител Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов.

Тържественото събрание започна с минута мълчание в памет на полицейските служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

"Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигането на ред, истина и правда. Подобна битка водим ежедневно и ние, представителите на българската полиция, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите", каза в словото си директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Той благодари на своите колеги за професионализма, всеотдайността и постоянството, с което изпълняват служебния си дълг. "Трябва да бъдем два пъти по усърдни и отговорни, за да повишим авторитета на полицейската професия и да отговорим на обществените очаквания", подчерта още старши комисар Величков.

"Да бъдеш полицай не е лесна задача! Във вашето ежедневие вие се сблъсквате с много негативизъм и човешки проблеми, а получавате толкова малко благодарност. Затова искам да ви пожелая да бъдете здрави и да имате сили и търпение! И нека един ден вашата професия получи подобаващо признание и престиж в нашата страна", изтъкна в поздравлението си към присъстващите областният управител Минчо Афузов.

В емоционално обръщение към полицейските служители заместник-областният управител Антоний Андонов изрази своя респект и дълбоко уважение към професионализма, всеотдайността и ежедневната нелека работа на полицая. Той пожела на служителите на реда все така да съхраняват достойнството и честта на пагона.

На тържественото събрание по повод празника на полицията бяха наградени 46 служители на Областната дирекция на МВР. Получени бяха и благодарствени писма от граждани, изказващи своята признателност към служители на ОДМВР - Сливен за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората.