Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Най-търсените златни гривни през 2022 г.

09 ноември 2022 13:04, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 825
Най-търсените златни гривни през 2022 г.

Тенис гривна

Златната тенис гривна ще направи всяко облекло да блести и да изглежда изключително елегантно. Тази гривна е изработена от злато и включва фасетирани мини скъпоценни камъни, поставени в кръгли държачи. Регулируемото затваряне на гривната означава, че тя ще пасне на повечето размери на китката. Тази красива гривна би била идеалният подарък за любим човек. Предлага се в много различни цветове и е отлично допълнение към всеки гардероб.

 

Терминът тенис гривна се появи поради известен инцидент в тенис игра. В края на 70-те тенис звездата Крис Евърт изгуби своята златна и диамантена гривна и трябваше да спре играта, за да я потърси. Инцидентът направи този вид златни гривни популярни и скоро те се превърнаха в мания. По онова време хората търсеха фини дизайни на бижута, които да не се открояват - още една причина този тип гривни да паснат така добре и да станат популярни.

 

Златна гривна с висулки

Златната гривна с висулки е много универсално бижу. Могат да се носят самостоятелно или с талисмани. Ако решите да добавите талисмани към вашата гривна, най-добре е да изберете солидна връзка. Освен това са много издръжливи и водоустойчиви. Носенето на златна гривна ви напомня за нейните алхимични свойства, които могат да променят живота ви към по-добро.

 

Гривна със златна връзка се предлага в много различни дизайни. Някои са изискани и прости, докато други са масивни и по-сложни. Една масивна златна гривна ще внесе нотка романтика в облеклото ви.

 

Дакийска гривна

Дакийската гривна е вид гривна, свързана с древния народ Даки. Те са били клон на траките. Те са правили гривни с много различни цели, включително като заместител на валута, отличителни знаци от висок ранг и оброчни дарове. Има много стилове на тези златни гривни и различни регионални вариации.

 

Даките са имали златни залежи в земята си, така че не е изненадващо, че са правили гривни от злато. Всъщност златото от древните даки е помогнало на историците да разберат живота на хората от района. Една дакийска гривна, която е на две хиляди години, представлява съкровище с невъобразима стойност.

 

Гривните не се намират лесно, но няколко парчета бяха открити наскоро в Румъния. Смята се, че тези парчета са единствените известни примери за това древно бижу. Гривните са намерени близо до Сармисегетуза Регия, последната столица на Дакийското царство.

 

Златната гривна на кралица Максима

Златната гривна на кралица Максима е едно от най-ценните й притежания. Носен е както от Queens, така и от Queen Consorts. Смята се, че това рядко произведение е създадено в Белгия. Гривната е с мотив златен слон. Кралицата е носила златната гривна, докато е присъствала на прожекцията на филма Галапагос.

 

Гривната е едно от многото лични бижута, притежавани от кралицата. Твърди се, че символизира семейството й и включва имената на дъщерите й. Една теория обаче се появи след смъртта на принц Бернхард, който вероятно смяташе, че е твърде стара, за да носи пищните бижута.

 

Гривна Тифани

Притежаването на златна гривна Tiffany е инвестиция в лукс и елегантност. Тези гривни са изработени от злато и могат да бъдат в различни форми и размери. Предлагат се и в мъжки модели. Тези златни гривни са елегантен начин да добавите нотка класа към всяко облекло. Има много причини да носите златна гривна, включително способността да направите незабавно модно изявление.

 

Компанията стартира като магазин за канцеларски материали и модни стоки през 1837 г. и бързо се разраства в сферата на фините бижута. През 1853 г. Чарлз Тифани стартира своя прочут каталог, Синята книга, и измества фокуса на бизнеса си към изящните бижута. Компанията получава Голямата награда за сребърни изделия на Световния панаир в Париж през 1867 г. и скоро става известна като една от водещите марки в света.