Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“ получи трета награда на Есенното състезание по физика

14 ноември 2022 15:54, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 497
Наградата на Златомир Желев бе връчена от началника на РУО Кристияна Станкова

Гимназист от Сливен се представи отлично на Есенното състезание по физика. Той има шансове да бъде включен в националния ни отбор, който ще участва в европейски и международни състезания и олимпиади по този предмет. Дванайсетокласникът Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“ получи трета награда в категория „Специална тема“. В тази категория са включени само задачи със завишена трудност според стандартите на международните състезания. Най-добре представилите се в „Специална тема“ ученици ще преминат през допълнителна проверка на знанията и подготовката им, след което ще бъде извършен подбор за членове на националния отбор. През м.г. Златомир бе включен в разширения състав на отбора и се яви на европейски кръг по физика.

Есенното състезание по физика е национален форум от календара на Министерството на образованието и науката. То се състоя през почивните дни в Сливен, при домакинството на СУ „Константин Константинов“. Всички сливенски участници в него бяха излъчени от ППМГ „Добри Чинтулов“. Техен научен ръководител е преподавателката Кети Маринова.

Отлично се представиха в своите възрастови групи Раян Камаринчев, 8 клас, и Денис Сираков, 9 клас. Те постигнаха резултати с много добър коефициент на успеваемост. Високо ниво на подготовка показаха Преслава Добрева, Андон Такев и Християн Божинов, всички – от 9 клас, както и десетокласниците Ивайло Мъндев и Ния Господинова.

Жури на състезанието бяха университетски преподаватели и учени под председателството на проф.д-р Мирослав Абрашев. Те оцениха 235-те участници, в шест възрастови групи. Учениците бяха представители на 35 училища в страната - водещи профилирани национални, природо-математически, математически гимназии и колежи.

Ръководството на Община Сливен поздравява Златомир и всички участници за знанията и за достойното представяне на ППМГ „Добри Чинтулов“ и Сливен. Общината благодари на научния им ръководител г-жа Маринова за задълбочената им подготовка, както и на директора Весела Паскалева и екипа й от СУ „Константин Константинов“ за създадената добра организация за провеждане на събитието.

Снимки

Участниците в Есенното състезание по физикаЧленовете на журито и директорът на СУ "К.Константинов" Весела ПаскалеваНаграждаването се състоя пред учители от страната и близки на участниците