Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Любопитна информация за онлайн покера

17 ноември 2022 13:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 751
Любопитна информация за онлайн покера

Онлайн покерът бързо набира популярност, откакто през 1998 г. бе представена Planet Poker, с която започна всичко. Днес Pokerstars, най-известният сайт за онлайн покер в света, има над 100 000 потребители всеки ден, а освен това има десетки по-малки зали с хиляди играчи онлайн.

Тъй като откриването на маса в онлайн игрална зала е толкова евтино (за разлика от наземните казина, където трябва да платите на персонала за провеждане на играта), могат да се играят луди вариации като Бадуги и игри с изключително ниски залози. В резултат на това сега има повече игри за избор, позволявайки на все повече хора да играят покер, повече от всякога.

В една традиционна игрална зала почти никога не би се предлагала игра без лимит от 1- 2 долара, за която обикновено се изисква вход от 100 долара. Някои покер играчи обаче не са в състояние да играят за толкова високи залози, а онлайн покерът им дава възможност да подобрят играта си, без да се налага да поемат значителни финансови рискове.

Много хора не осъзнават лукса да играят онлайн, но в зависимост от мястото, където живеете, за други това може да е в разрез със закона.

Играчите вече могат да се наслаждават на покер игри безплатно през интернет, благодарение на онлайн покера, който значително увеличи броя на играчите по света.

През 2005 г. Global Gaming and Betting Consultants съобщи, че приходите от онлайн покер са нараснали драстично от 82,37 милиона долара през 2001 г. до зашеметяващите 2,4 милиарда долара. Очаква се глобалният пазар на онлайн хазартни игри да достигне 153,6 милиарда щатски долара до 2030 г., като в периода 2022-2030 г. ще отбележи ръст от 11,7%.

От създаването на хазарта досега, никоя друга игра в казиното не е привличала толкова много играчи, колкото покерът. Всъщност, ако попитате който и да е покер ентусиаст за нея, той почти сигурно ще спомене изкуството на играта, което надхвърля обикновения хазарт.

Въпреки факта, че едва ли има някой, който да не е чувал за тази игра, броят на играчите е сравнително нисък. Всичко това е резултат от широко разпространеното погрешно схващане, че изучаването на покера е трудно, което е отблъснало много бъдещи играчи на покер.

Тъй като при играта на покер, по същество няма практически действия - картите, които ви се раздават, контролират изхода от играта. Разбира се, начинът, по който избирате да изиграете всяка ръка, все пак ще окаже значително влияние върху резултата. Поради тази причина повечето играчи отдават голямо значение на представянето си.

Но подобно на повечето други хазартни игри, покерът също стана по-популярен онлайн. В резултат на това голям брой покер зали и дори цели турнири вече са достъпни по целия свят. За да дадат възможност на своите граждани да използват такива услуги, много държави трябваше да създадат специални закони и правила. Някои дори създадоха цели комисии и регулаторни органи с тази цел.

Що се отнася до законността на играта на покер онлайн, общоприето е, че тя е приемлива навсякъде. Правителствените разпоредби относно онлайн хазарта до известна степен ограничават по-скоро възможността на операторите да действат, отколкото възможността на играчите да играят. При това Съединените щати са най-забележителният пример за това как законовите ограничения доведоха до напускането на много по-големи оператори на тези пазари.

Колумбия, която наскоро предприе стъпки за регулиране на онлайн хазарта, е друга държава, която наскоро беше включена в черния списък на големите покер и хазартни сайтове. След като през 2016 г. беше прието законодателство, което изискваше от хазартните оператори, желаещи да обслужват колумбийски клиенти, да кандидатстват за лиценз и да плащат 15% данък върху брутните приходи от хазартни игри, днес само малък брой компании имат разрешение от правителството да управляват сайтове за онлайн хазарт, обслужващи колумбийските клиенти. Освен това Колумбия наскоро наложи 25% данък върху тегленията на пари в брой в наземните казина, който се прилага за тегления на суми над 1,5 милиона колумбийски песо.

Темата за данъчното облагане на печалбите е още един важен правен аспект на онлайн покера. Печалбите от хазартни игри не се облагат с данък в някои страни, като например Обединеното кралство, но се облагат с данък в други страни, като Съединените щати, където те се третират по същия начин като други форми на доход. Това се превръща в много съществен проблем, когато вземете предвид, че някои играчи с високи залози печелят милиони долари всяка година. Играчите на покер с високи залози предпочитат да се ориентират към държави с по-благоприятни данъчни закони.

Все повече играчи на покер с по-ниски залози решават да емигрират, за да се радват на по-висок стандарт на живот в страна, в която доларите им могат да стигнат много повече, тъй като стабилният достъп до интернет става все по-разпространен в развиващите се страни. Покер емигрантите често пътуват до Югоизточна Азия и Латинска Америка. Като се има предвид, че минималната заплата в много от тези страни е един или два долара на час, става ясно, че дори покерджиите с ниски залози могат да живеят комфортно в тези развиващи се страни. Онлайн покерът е напълно „преносим“ и за да играете, Ви трябват само лаптоп и интернет връзка, а високоскоростният достъп до интернет е широко разпространен дори в така наречените трети страни.