Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На местния бизнес в момента липсва прозрачност и сигурност, според председателя на Съюза за стопанска инициатива

17 ноември 2022 15:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 седмици, брой четения: 161
На местния бизнес в момента липсва прозрачност и сигурност, според председателя на Съюза за стопанска инициатива

На представителите на местния бизнес им липсва прозрачност и сигурност в ситуацията на политическа нестабилност и криза след криза. Това каза пред репортер на БТА в Сливен Васка Бакларова, председател на Съюза за стопанска инициатива (ССИ). От националната работодателска организация, представляваща над 10 500 компании в 66 различни бранша в страната, инициираха среща със сливенски компании.

 

"Целта на срещата е да установим по какъв начин може да сме полезни на местния бизнес, да си взаимодействаме, как можем да ги представляваме на местно и национално ниво, имаме интересна информация за проекти, в които ССИ дава възможност на членовете си да се включат безвъзмездно", посочи тя.

 

Бихме могли да подпомогнем казусите им с юридически консултации, консултации за зеления преход, как биха могли да изградят възобновяеми източници, когато цената на тока е толкова нестабилна, можем да ги подпомогнем в дигитализацията, дигиталния преход и киберсигурността. ССИ е част от цифров информационен хъб, одобрен от Европейската комисия, целящ да развие дигиталните умения на бизнеса и на фирмите в Южна България. Можем да подпомогнем бизнеса им да излезе на международните пазар, каза още Васка Бакларова.

 

По думите й над сто компании, представители на малкия, средния и големия бизнес в Сливенско, са проявили интерес към срещата.

 

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен