Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Билети за градския транспорт се продават в шест пункта и в супермаркетите от местна верига в Сливен

21 ноември 2022 13:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 352
Avtobusny bilety

Община Сливен напомня на гражданите, че билетчета за градския транспорт се продават в 6 пункта, разположени на оживени места в града, както и в супермаркетите от търговската верига „Мерканто“.

Продажбата на билети в градските автобуси и тролейбуси отпадна от 1 ноември, когато бе прекратена работата на кондукторите в превозните средства. Общинската фирма „Пътнически превози“ временно преустанови, през целия ноември, проверките срещу нередовните пътници, за да може те да се адаптират към новите правила. От 1 декември тези проверки ще бъдат възобновени.

Лицата, пътуващи без билет или с неперфориран билет, подлежат на санкция. Предвидената глоба е в размер на 4 лева, съобщиха от общинския превозвач. Размерът й е над два пъти по-малък в сравнение със стойността на тези глоби в други общински и областни центрове.

Пунктовете, от които пътниците могат да си купят билети, са следните: пред ДКЦ-2 – ежедневно, с работно време от 6,45 до 18,45 часа; пред магазин „Дъга“ в кв. „Младост“ – в делнични дни, от 7,00 до 15,30 часа; на спирката в кв. „Българка“ – ежедневно, от 6,30 до 18,30 часа; от пункта на Новоселски мост, в делнични дни, от 7 до 17,30 часа; на жп-гарата, в делнични дни, от 7 до 15,30 часа, от пункта до център „Рикас“, в делнични дни, от 9,30 до 18,00 часа. На тези места, освен билети, се продават и карти за пътуване, уточниха от общинския превозвач. В магазините „Мерканто“ карти за пътуване няма да бъдат предлагани.

Изключение от новата организация е само линия 201, която продължава да осъществява превоз на пътници в присъствието и при контрола на кондуктори.

Освен обикновения билет за градския транспорт на цена от 1,20 лева, пътниците могат да ползват ще два вида билети. Първият струва 2 лева и е за пътуване в рамките на 90 минути. Вторият е еднодневен, на цена от 4 лева, за всички линии. Важно е да се знае, че при използването им е необходима заверката на шофьора на първото използвано превозно средство, който отбелязва началния час на пътуването от 90 минути или съответно - датата на пътуване с еднодневния билет.