Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тройният концерт на Бетовен - на сцената на зала "Сливен" на 29 ноември

23 ноември 2022 12:49, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 486
Тройният концерт на Бетовен в Сливен на 29 ноември 2022 г.

Едно мащабно концертно събитие готвят сливенските симфоници за вторник - 29 ноември, от 18.30ч. в зала “Сливен”. Космополитни гости и невероятна програма и ще завладеят публиката в града под сините камъни.

 

Гост-диригентът Георги Димитров е една жива легенда на българската музикална култура. Дирижирал е всички български оркестри и е канен като гост-диригент в Русия, Румъния, Унгария, Германия, Италия, Полша, Чехия, Куба, Мексико, Испания, Швейцария и др. Внушителният му репертоар включва симфонични произведения, оперни заглавия, кантатно-ораториални творби. Редовно провежда майсторски класове по дирижиране и журира в международни конкурси за диригенти.

 

Александър Сомов е любимец не само на ценителите на виолончеловото изкуство, а и на повечето меломани. Роден и израснал в София, след завършването на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ той продължава обучението си в Guildhall School of Music and Drama в Лондон при Стефан Попов, където през 1998 г. Сомов става първият източноевропеец – носител на Златния медал, най-високата награда на Guildhall School. Лауреат е и на редица авторитетни награди от български и международни конкурси.

От 2002 Александър Сомов е канен постоянно като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, Симфоничния оркестър на Лондон, Шотландски и Английски камерни оркестри. В момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург.

 

Надежда Цанова се дипломира с магистърска степен по пиано и започва специализация в Кралската консерватория в Брюксел, Белгия. Паралелно с това завършва и "Schola Cantorum " в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист - "Diploma Di Concert". Първата награда от международния конкурс за пианисти в Париж "Flame"(2013) слага началото на международната й концертна кариера. Осъществява концертни турнета в Япония, Китай, Испания, Португалия, Австрия и Германия. Получава покани да солира на симфоничните оркестри на Харков- Украйна, Токио- Япония, Илинойс - Чикаго - САЩ, Адана - Турция, Регенсбург -Германия , камерния оркестър на "Солистите на Залцбург" - Австрия, оркестъра на Българско Национално Радио и Софийска филхармония. Младата пианистка редовно изнася солови рецитали в Италия, Белгия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Австрия, Русия, Украйна, Турция, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Япония, Китай, САЩ и др.

 

Кремена Оксенкруг, директор на Симфоничен Оркестър Сливен, ще допълни звездния състав на събитието. Концертирала в Италия, Белгия, Франция, Испания, Германия, Чехия, Словения, Черна гора и Русия, понастоящем тя е и професор по цигулка в Кралската Консерватория в Монс, Белгия.

 

Тройният концерт на Лудвиг ван Бетовен – за цигулка, виолончело и пиано в до мажор, е едно от най-светлите, радостни и празнични произведения на гениалния немски композитор. Уникален по своя характер, той с право се нарежда сред бетовеновите шедьоври. Вторият акцент в програмата е Моцартовата симфония No.36 “Линц” също в до мажор.

 

Билети за голямата вечер можете да намерите онлайн, на epaygo.bg, в касите на Easypay и на касата на зала “Сливен”.

Снимки

Тройният концерт на Бетовен в Сливен на 29 ноември 2022 г.