Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Австрия реши, че България и Румъния не са готови за Шенген

24 ноември 2022 09:50, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 131
@kleinezeitung.at

Австрийският канцлер Карл Нехамер каза, че страната му подкрепя присъединяването на Хърватия към Шенген, но България и Румъния "може да се страхуват от австрийско вето".

„Ще подкрепим присъединяването на Хърватия към Шенгенското пространство, но ще бъдем критични към усилията на България и Румъния“, каза канцлерът на пресконференция след среща с хърватския премиер Андрей Пленкович.

Карл Нехамер подчерта, че малко нелегални мигранти идват през Хърватия, докато 40 процента от мигрантите преминават през Турция, България, Румъния и Унгария:

„Ние сме подложени на изключителен натиск от нелегални мигранти, въпреки че сме вътрешна, а не гранична държава в ЕС.

Сега обсъждаме разширяването на Шенгенското пространство, като в същото време виждаме, че външните граници са недостатъчно или изобщо не са защитени, а от друга страна защитата на вътрешните граници трябва да бъде намалена. От наша гледна точка това няма да е възможно. Така не може да стане разширяването на Шенгенското пространство, каза австрийският канцлер.

Сайтът на австрийската радио и телевизия ORF публикува снощи материал под заглавие "България и Румъния не са готови за Шенген". Изданието отразява започналото вчера посещение на австрийския канцлер в Хърватия и срещата с хърватския му колега Андрей Пленкович.

 

И ключова шведска партия се обяви против приемането на България в Шенген

"Шведските демократи" са против приемането на България в Шенген. Това казва в писмен отговор до БНР шведският евродепутат Чарли Ваймерс от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Ваймерс е от втората по големина партия в шведския парламент, която подкрепя управляващата коалиция, без да е част от нея.

В отговор на БНР Ваймърс заявява: „Според националния оперативен отдел на шведската полиция чуждестранни банди ограбват възрастни хора, нахлуват в домове, участват в трафик на хора, крадат гориво, селскостопанско оборудване и двигатели за лодки на стойност милиарди крони всяка година. Половината от тези грабежи са дело на чуждестранни организирани престъпни групи от други страни, включително България и Румъния. Ние ще продължим да се противопоставяме на присъединяването на двете страни към Шенген, докато тези групи продължават да бъдат огромен проблем."

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com