Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Борел: Има споразумение между Косово и Сърбия

24 ноември 2022 10:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 110
@news360.es

Представителите на Белград и Прищина са постигнали споразумение по въпроса за регистрационните номера, потвърди върховният представител на ЕС Жозеп Борел. Той добави, че страните вече могат "да се концентрират изцяло върху предложението за нормализиране на отношенията си".

„Имаме сделка! Имам голямо удоволствие да съобщя, че основните преговарящи на #Косово и #Сърбия, с посредничеството на ЕС, се споразумяха за мерки за избягване на по-нататъшна ескалация и за пълно концентриране върху предложението за нормализиране на отношенията им. " Борел написа в Twitter.

„Сърбия ще спре да издава регистрационни табели с имена на градове в Косово, а Косово ще спре по-нататъшни действия, свързани с пререгистрацията на превозни средства.“

„Ще поканя страните през следващите дни, за да обсъдим следващите стъпки“, каза Борел.

Базираният в Прищина преговарящ Бесник Бислими каза, че след споразумението "интензивните разговори трябва да продължат по предложението на ЕС, подкрепено от Германия и Франция, за пълно нормализиране на отношенията".

В същото време той благодари на пратеника на ЕС Мирослав Лайчак и партиите за тяхната упорита работа.

В началото на срещата Мирослав Лайчак каза, че се надява днес да успеят да намерят решение за деескалация на напрежението./БГНЕС

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com