Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хърватски национален театър в сърцето на София

24 ноември 2022 10:35, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 562
@Посолство на Република Хърватия

Посолството на Република Хърватия в Република България участва в тазгодишния проект "Art4Diplomacy" на художничката Петя Илиева. Идеята е спирките на градския транспорт да се превърнат в изложбено пространство на културното и архитектурно наследство на страните с дипломатически представителства в България.

Столичани и гостите на София ще имат възможност да видят Хърватския национален театър на една от централните трамвайни спирки в столицата – площад „Света Неделя“. Този архитектурен необароков шедьовър не е избран случайно, тъй като представлява една от културните връзки между Хърватия и България. Архитектите Фердинанд Фелнер и Херман Хелмер, които проектират сградата на Хърватския национален театър, проектират и тази на Народния театър "Иван Вазов".

Представянето на тази снимка на известния хърватски фотограф Марко Врдоляк е част от културната програма на Посолството на Хърватия в България по случай 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република Хърватия и Република България.

Откриването на обновения облик на спирката ще се състои на 29 ноември 2022 г. (вторник) от 11:00 ч./Посолство на Република Хърватия

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com