Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Млада жена от Сливен ще предостави средствата от продажба на книгата си в подкрепа на жертви на домашно насилие

24 ноември 2022 16:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 седмици, брой четения: 147
Млада жена от Сливен ще предостави средствата от продажба на книгата си в подкрепа на жертви на домашно насилие

Млада жена от Сливен ще предостави средствата от продажба на книгата си в подкрепа на жертви на домашно насилие.

 

Михаела Димитрова, която е на 28 години, ще представи утре своята книга "Пътят към изгрева" от 19:00 часа в сградата на Съюза на българските журналисти в София. Ще бъде организиран и търг в подкрепа на фондация ПУЛС и кризисния им център в гр. Перник, които повече от 20 години оказват помощ и подкрепа на пострадали от насилие или трафик на хора. Това съобщи в интервю за БТА Славка Димитрова, майка на авторката.

 

Михаела е възпитаничка на Хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" в Сливен, завършва философия и публична администрация в СУ "Климент Охридски". Увлича се по писането в ученическите си години, разказва майка й.

 

"Пътят към изгрева" е втората й книга, която посвещава на жертвите на домашно насилие или според статистиката "всяка четвърта жена" в България. Сюжетът на новелата проследява част от живота на главната героиня Мария, която попада в тази плашеща статистика. Авторката показва докъде може да се стигне в ситуация на безсилие и страх. Последиците могат да бъдат с фатален край, ако не се даде гласност на проблема, смята тя. Целта на новелата е жертвите на насилие да се припознаят като такива и да открият кураж да се борят с това. Мария се изправя срещу своя насилник и извървява "пътя към изгрева". "Финалът бе неочакван за мен, но той дава надежда на всички онези, които са я загубили", коментира Славка Димитрова.

 

Неслучайно за представянето на книгата е избран 25 ноември - Международен ден за борба с насилието срещу жени. Предстои младата писателка да даде гласност на своята кауза и в родния си град - в Пресклуба на БТА в Сливен.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен