Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Иновативен STEAM урок Приятелство с делфина

24 ноември 2022 17:05, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди около 1 година, брой четения: 861
STEAM урок

На 23.11.2022 г. в трети клас се проведе иновативен STEAM урок на тема "Приятелство с делфин" по произведението "Малкият водолаз" на Дончо Цончев. Г-жа Мартиана Димова бе приготвила на своите ученици много изненади и предизвикателства, с които те се справиха с лекота и удоволствие. Първоначално децата прочетоха главата "Приятелство с делфин" и представиха своите проекти, изработени чрез интеграция на знанията от няколко предмета едновременно - български език и литература, човекът и обществото, човекът и природата, изкуства и математика. Като предварително поставена задача, учениците трябваше да подготвят сцена, декори и герои, с които да представят текста на произведението и професията водолаз. За да проверят доколко добре се справят с усвояване и разбиране на чут и прочетен текст, те разработиха тестови задачи, както и математически такива, използвайки научни данни за делфина.

Приложиха знанията си за работа в Google classroom и представиха задачи с помощта на Jamboard. Рисуваха илюстрации. Посочваха качества на героите и даваха доказателства от текста за тях. И най-важното - всички се забавляваха. Пожелаваме им любов и стремеж към знанието.

Снимки

STEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урокSTEAM урок