Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стачка в Министерството на външните работи от 1 декември

24 ноември 2022 21:04, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 135
МВнР

Ефективни стачни действия планират от 1 декември служителите в Министерството на външните работи.

Те настояват за по-високо заплащане, да бъдат увеличени командировъчните, както и основната заплата да не бъде намалявана при дългосрочна командировка. От дипломатическата служба заявиха, че липсва на конструктивен диалог с ръководството и затова от началото на следващия месец символичните протестни дествия ще преминат в ефективни.

Исканията за увеличаване на заплатите в министерството на външните работи е поставян нееднократно пред финансовото ведомство. Това коментира заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев по повод планираните от първи декември ефективни стачни действия на служителите във ведомството.

 

Костадин Коджабашев:

"Това е стар въпрос. Аз работя в тая система 33 години и винаги през последните 20-25 години този въпрос е стоял много остро и много належащо и всички ръководства на министерството са се опитвали да го решат, включително и сегашното ръководство в лицето на министър Милков. Въпросът е поставян няколко пъти - и пред министъра на финансите, и пред Министерски съвет. Имаме уверенията, че се очаква следващата година увеличение на заплатите".

Източник: БНР
Снимка: mfa.bg