Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи сертификат за управление на качеството и висока оценка за публичността

29 ноември 2022 12:25, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 380
Валя Радева и Павел Иванов

Община Сливен получи сертификат за управление на качеството на административните услуги и висока оценка за публичността в общинския сайт, стана ясно днес на пресконференция на общинското ръководство. Сертификатът е за успешното въвеждане на европейската система за управление на качеството CAF. Преди две години Община Сливен започна работа по системата под ръководството на секретаря Валя Радева.

„През 2-годишния период екип от служители извършиха анализ, определиха нашите силни и слаби страни. После въведохме мерки за подобрение и след извършена външна оценка, ни беше присъден този сертификат“, каза на пресконференцията Валя Радева.

Тя сподели, че външните оценители са обърнали специално внимание на сайта на Общината и са изразили мнение, че е много добре подреден и всички стратегически документи са публикувани в него.

От своя страна кметът Стефан Радев поздрави екипа, работил по въвеждането на САF и препоръча да се поставят високи цели за още по-добри резултати.

„Полученият сертификат е поредна стъпка на общината в усилията и енергията й за подобряване на качеството на услугите. Получавали сме награди и за непрозрачна институция. Имаме покана от „Прозрачност без граници“ през декември да представим добри практики за публичност и отчетност и това е поредното доказателство, че се движим в правилната посока“, каза кметът.

Сертификатът по CAF бе връчен на официална церемония в столицата на 25 ноември от изпълнителния директор на Института по публична администрация - Павел Иванов, на секретаря на общината Валя Радева.

„В отговор на високите очаквания поставени към нас от страна на гражданите и бизнеса, Община Сливен ще продължи прилагането на модела CAF, използвайки научените техники за управление на качеството и постигане на организационно съвършенство“, каза Валя Радева по време на церемонията.

От 500 администрации в България, само 100 получават сертификат по CAF, сред които и Община Сливен.

Снимки

сертификат по CAF