Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен разширява гробищните паркове в пет населени места

30 ноември 2022 15:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 708
Колумбарна стена

Община Сливен разширява гробищните паркове в селата Глушник, Стара река и Младово. И за трите парка има влезли в сила подробни устройствени планове.

Разширението в Глушник е със 7,4 дка. Чака се удостоверение от Министъра на земеделието за промяна в предназначението на предвидените земи. В Стара река тече процедура за отчуждаване на терени с обща площ от 4 дка. За Младово предстои да бъде изпратена в земеделското министерство преписката за промяна в предназначението на 12 дка земеделска земя, предвидени за разширението.

В начален етап е процедурата за селата Крушаре и Мечкарево. Поръчани са геоложките проучвания.

Разширението на гробищните паркове е продължителна процедура, която се извършва при спазването на различни закони и преминава за съгласуване през много администрации и институции. Това отнема минимум една година, често – и повече. Дейностите се планират за онези населени места, където капацитетът на гробищата е пред изчерпване или е запълнен.

През последните няколко години Общината завърши разширението на гробищните паркове в Чинтулово, Панаретовци, Селиминово, Глуфишево и Мечкарево.

Последното разширение на Новите гробища в Сливен от 55 300 кв.м, с 456 места за семейни гробници и 5 855 единични гробни места, приключи в началото на тази година. Изградените две колумбарийни стени, всяка с по 102 урнови клетки, са запълнени. Нова колумбарийна стена бе изградена на гробищния парк „Ново село“, където е невъзможно да бъде извършено разширение. Стената разполага с 24 двойни и 36 единични ниши за полагане на урни.

„Община Сливен и занапред ще полага усилия да бъде създадена необходимата инфраструктура, за да може гражданите да изпратят достойно своите близки в последния им път“, отбеляза кметът Стефан Радев.