Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи първият конкурс на Община Сливен, посветен на доброволчеството

05 декември 2022 14:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 531
доброволчество - лого

Приключи първият общински конкурс за есе, посветен на доброволчеството. Участваха гимназисти на възраст от 16 до 18 години от Сливен.

„Доброволчеството – акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“ бе темата, върху която работиха участници от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“, Спортно училище „Димитър Рохов“ и други образователни институции в Сливен.

18 творби бяха изпратени до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, за участие в националния кръг на конкурса, посветен на 5 декември, Международния ден на доброволеца, съобщи началникът на отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева.

Конкурсът се осъществи със съдействието на Младежкия дом. Целта бе да се популяризира безвъзмездния труд за ограничаване и преодоляване на последствията от бедствия, в помощ на уязвимите и нуждаещите се. Авторите на есетата ще получат грамоти от кмета Стефан Радев на среща в Общината.

По повод Международния ден на доброволеца градоначалникът изпрати поздравителни адреси до членовете на двете формирования, действащи на територията на общината – „Железни врата“ в района на Стара река - Бяла и „Грамадите“ в района на Трапоклово - Глушник. „Благодаря Ви за отзивчивостта, за бързата и компетентна реакция в трудни ситуации. Помощта, която казвате, е безценна. Бъдете здрави, нека има сполука и щастие за Вас и за Вашите семейства“, заявява кметът Радев.

Сливен е сред първите общини в страната, в които бяха сформирани доброволчески формирования. Решението за създаването им бе взето от Общинския съвет в средата на 2013 г. Съставът на двете формирования, от по 10 души, бе окомплектован през 2016 г. „Железни врата“ разполага и със собствен противопожарен автомобил, дарен от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.